مطبخنا اهم حاجة للست المصرية تقريبا بتقضى فيه نصف حياتها ....ده لو مكنش معظم حياتها .......مطبخنا بيشارك لحظات سعادة حزن ذكريات كتيرة .........من حق كل ست يبقى مطبخها تحفة شيك وتلاقى كل حاجة مترتبة فيه ..الاحلام كتيرة والكتالوجات اكتر وصور المطابخ الوهمية الخيالية ملاية النت ........بس للاسف نجى ننفذ مش بيطلع ابدا مطبخ حلمنا وطبعا النجار او معرض الموبليا عندهم الرد جاهز اصله كده الصح يا فندم والمهم الخشب ......الخ وكل طلب بفلوس وحضرتك مش قولتى من الاول ..كفاية رغى ستات خلينى النهاردة اقول ليكم على اسرار تصميم المطبخ وهنركز على المطابخ الصغيرة النهاردة لانها اصعب بكتيير من الواسع
واليكى خطوات تنفيذ وتصميم المطبخ:
1- اول خطوة نجيب ورقة ونكتب كل حاجة عايزين نحطها فى المطبخ زى الخزين الحلل وعددها بالتقريب وكل صغيرة وكبيرة علشان نعرف اعدادها قد ايه ومحتاجين اماكن ليها قد ايه .
2- السر الخطير للمطبخ شيك ومنظم فيما عدا اماكن تخزين الاكواب والاطباق اننا نبعد عن استخدام الرفوف فى الوحدات السفلى لان عمقها بيبقى كبير ومش بنعرف نستخدمها كويس وبديل ليها الادارج العميقة و السلة الدوارة والسلات بتاخد حاجات كتيرة جدا وسهلة فى الاستخدام.
3- الوحدات العلوية ممكن نستفيد بارتفاع عالى فيها مش تبقى ارتفاعها صغير الارتفاع الى معروف دايما 60 سم لكن الاحسن والاشيك دلوقتى 80 او متر وممكن لو المكان صغير ممكن توصلى للسقف
4- وحدة تخزين المون للاكل مهم جدا يكون عندنا مكان تخزين اما دولاب او وحدة عمقية اعلى التلاجة
5- استخدمى اكسسوار مواسير تعليق لتوابل او روفوف فى الاماكن الفاضية او المهملة ودايما احرصى ان الرخامة فاضية علشان تقدرى تبدعى فى المطبخ
6- احرصى على وضع مكان للزهرية صغيرة او نبات فيه الوان متنوعة .
7- اهتمى بتوزيع الاضاءات فى المطبخ زى الاسبوات والليد لان ده بيضيف جمال للوحدات غير الراحة النفسية .
واليكى خطوات تنفيذ وتصميم المطبخ:
1- اول خطوة نجيب ورقة ونكتب كل حاجة عايزين نحطها فى المطبخ زى الخزين الحلل وعددها بالتقريب وكل صغيرة وكبيرة علشان نعرف اعدادها قد ايه ومحتاجين اماكن ليها قد ايه .
2- السر الخطير للمطبخ شيك ومنظم فيما عدا اماكن تخزين الاكواب والاطباق اننا نبعد عن استخدام الرفوف فى الوحدات السفلى لان عمقها بيبقى كبير ومش بنعرف نستخدمها كويس وبديل ليها الادارج العميقة و السلة الدوارة والسلات بتاخد حاجات كتيرة جدا وسهلة فى الاستخدام.
3- الوحدات العلوية ممكن نستفيد بارتفاع عالى فيها مش تبقى ارتفاعها صغير الارتفاع الى معروف دايما 60 سم لكن الاحسن والاشيك دلوقتى 80 او متر وممكن لو المكان صغير ممكن توصلى للسقف
4- وحدة تخزين المون للاكل مهم جدا يكون عندنا مكان تخزين اما دولاب او وحدة عمقية اعلى التلاجة
5- استخدمى اكسسوار مواسير تعليق لتوابل او روفوف فى الاماكن الفاضية او المهملة ودايما احرصى ان الرخامة فاضية علشان تقدرى تبدعى فى المطبخ
6- احرصى على وضع مكان للزهرية صغيرة او نبات فيه الوان متنوعة .
7- اهتمى بتوزيع الاضاءات فى المطبخ زى الاسبوات والليد لان ده بيضيف جمال للوحدات غير الراحة النفسية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق